Kolay Çilekli Pasta/ einfache Erdbeer Torte

Çilekli Pasta Malzemeler: Pandispanya icin: 4 yumurta, büyük olsun eğer küçük ise yumurta Sayısı 5 olsun 3 kaşık sıcak su 200 gr....

Çilekli Pasta

Malzemeler:

Pandispanya icin:

  • 4 yumurta, büyük olsun eğer küçük ise yumurta Sayısı 5 olsun
  • 3 kaşık sıcak su
  • 200 gr. Şeker
  • 1 Vanilyaşekeri
  • Eğer varsa Vanilyaaroması
  • 100 gr. elenmiş Un
  • 100 gr. elenmiş Nişasta
  • Yarım cay kaşığı Kabartmatozu

Ic Krema:


  • Herhangi bir Kırmızı renk Recel (mesela Çilek Receli) pandispanyaya sürülecek.
  • 800 gr kadar Çilek ( 11 tane dışına ayrılacak, sapları koparılmıyacak ve ikiye bölünecek)
  • 800 ml. Sıvı krema (Schlagsahne)
  • 4 sıvı Kremasertleşdirici
  • 4 Vanilyaşekeri
  • Varsa eğer Vanilyaaroması
  • 100gr. Kadar Pudraşekeri
  • Süslemek icin pembe Gıdabnoyası ve Kremşanti (ben RUF'un Schlagcreme'yi kullandım...icinde 2 poşet var...1 tanesi yetiyor ve 100 ml Sütle hazırladım).
  • Etrafını süslemek icin hafif tavada kavrulmuş File Badem.

Yapılışı :

Ilk önce Pandispanyı  hazırlayalım.  Önce yumurtanın akını  kar haline gelene kadar Mikser yardımı ile cırpalım ve kenara ayıralım.  Şimdi yeni bir Leğende yumurtanın sarısını, Şekeri, Vanilyayı ve 3  yemek kaşığı sıcak Suyu Mikserin son ayarında beyaz bir kıvama gelene kadar cırpalım ve Mikseri kaldıralım...Bundan sonraki işlemi Mikserlen yapmayın. Yoksa pandispanyayı kabarmaz.
Bir Spatulayla devam edin.
Şimdi unumuzu, Nişastamızı ve Kabartmatozu'nuda Elekden gecirelim ve Spatulayla güzelce hamuru karışdıralım.
Şimdi geri kalan yumurta aklarini da ekleyeli.
Kare bir Tepsimize yağlanmış veya yağlı kayıtla kaplanmis Tepsimize Pandispanyayı dökelim.
Ve önceden ısıtılmış 180 ° C Fırınımızda Pandispanyayı iyice pişirelim.

Soğuduktan sonra Pandispanyayı ortadan ikiye bölelim. Verdiğim Malzemelerden Kremamızı hazırlayalım. 1 kase etrafını sade Krema süreceğimiz icin kenara ayıralım.
Kremanin icine Çilekleri doğrayalım ve hepisini bir karışdıralım.
Pandispanyamızı ilk önce Recelle bir güzel sürelim. Şimdi Çilekli krema karışımı sürelim. Ve diğer Pandispanyayı üzerine yerleşdirelim.
Kenara ayırmış olduğumuz 1 kase sade Kremayla etrafını bir güzel kaplayalım...Kavrulmuş
File Bademle süsleyelim.
Kremşantimizi hazırlayıp pembeye boyayalım ve Pastamızın üzerine fışkırtalım ve geriye ayırmış olduğumuz Çilekleri ortalarından keserek üzerine yerleşdirelim. Servis etmeden önce Buzdolapında iyice soğusun...

Afiyet olsun

Einfache Erdbeertorte:

Biscuitteig:

Zutaten:

  • 4 Eier grösse L oder in grösse M 5 Eier
  • 3 Esslöffel warmes Wasser
  • 200 gr. Zucker
  • 1 Vanillinzucker oder
  • Bourbon Vanillearoma
  • 100 gr. gesiebtes Mehl
  • 100 gr. gesiebtes Speisestärke
  • Halbes Tl Backpulver

Füllung:

  • Erdbeermarmelade oder auch andere rote Marmelade zum bestreichen vom Boden.
  • Ca. 800 gr. gewaschene Erdbeeren davon ungefähr 11 Stück zum dekorieren(mit Stengel) halbieren und beiseite stellen.
  • 800 ml. Schlagsahne
  • 100 gr. gesiebtes Puderucker
  • 4 Sahnesteif
  • 4 Vanillinzucker oder auch Vanillearoma
  • Etwas rosa Speisefarbe
  • Für rosa dekospritze habe ich vom RUF Schlagcreme benutzt. Es sind zwei päckchen drinn und ich habe nur eines gebraucht und es nur mit 100 ml Milch aufgeschlagen..

Zubereitung:

Zuerst die Eier trennen und mit dem Mixer auf der höchsten Stufe den  Eiweiss steif schlagen und auf die Seite stellen.
Eigelb, warmes Wasser, Zucker und Vanille mit dem Mixer auf der höchsten Stufe zu einem hellen Teig aufschlagen...(15min) ab jetzt nicht mehr mit dem Mixer arbeiten nur mit einem Spachtel oder Holzlöffel.
Jetzt das Mehl mit Speisestärke und Backpulver vermischen und über dem Teig sieben und unterheben. Zum Schluss noch das Eiweiß unterrühren.
Das Teig in eine mit Backpapier belegtes Rechteckform streichen und im vorgeheiztem Backofen bei 180 ° C gut backen.

Nach dem erkalten der Biscuit von der Mitte längst teilen.
Die gut gekühlte Schlagsahne mit Puderzucker, Sahnesteif und Vanillezucker oder Aroma gut zu festem Sachlagsahne schlagen.
Nun etwas (in eine Schale) von der Schlagsahne beiseite stellen weil wir es zum Schluss für bestreichen der Torte brauchen werden.
Die Erdbeeren klein schneiden und mit der Schlagsahne vermischen.
Jetzt auf einem Boden reichlich mit der Marmelade bestreichen und die Schlagsahne Erdbeer -gemisch vorsichtig darauf verteilen.
Den anderen Boden darauflegen und mit der Sahne die wir in eine Schale zurück behalten hatten alles gut fertig bestreichen.
Nun die RUF Schlagcreme mit etwas rosa Speisefarbe und 100ml kaltes Milch aufschlagen in eine Spritztülle füllen und damit Röschen dekorieren.. dann die 11 Erdbeeren noch mit der Stengel halbieren und auf die Röschen platzieren.
Etwas vor dem Verzehr kalt stellen.

Viel Spaß beim Nachbacken




DAHA FAZLASI

Pastalar 2464472093460074718

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item